FACILITAIR MANAGEMENT IN DE ZORG

/ ZORG, WELZIJN EN VERPLEGING

Facilitair management in de zorg- & welzijnssector heeft zich de afgelopen jaren in sneltreinvaart ontwikkeld. Zorgbehoeftes en de waarde van facilitair hierbij zijn veranderd. Binnen de zorgbranche als geheel, maar ook binnen onderliggende subbranches. Denk aan de ziekenhuiszorg ten opzichte van de welzijnszorg. Of de gehandicaptenzorg ten opzichte van de ouderenzorg.

Waar facilitair dienstverlening in de zorg eerder voornamelijk gericht op de technische aspecten van het onderhouden van een zorginstelling, zoals schoonmaak, beveiliging, catering of onderhoud van gebouwen of terreinen. Met de verschuiving naar waardegerichte zorg en een grotere focus op patiënttevredenheid en medewerkersbeleving is de rol van facilitaire dienstverlening in de zorg ook veranderd. Het is van een ondersteunende dienst geëvolueerd naar een strategische rol die essentieel is voor de verbetering van de patiëntenzorg en medewerkerstevredenheid, waarbij de organisatievisie en visie op facilitaire dienstverlening het vertrekpunt vormen. Hulp nodig bij het inrichten van de facilitaire dienstverlening in de zorg? Wij helpen daar graag bij!

Mensgericht facility management

People first. Deze mensgerichte aanpak werkt in onze visie meerdere kanten op. Aan de ene kant werken we als FM’ers aan het ontwikkelen of ontwerpen van faciliteiten die bevorderlijk zijn voor de genezing en het welzijn, het creëren van een comfortabele omgeving, een gastvrije ontvangst van cliënten, patiënten of hun bezoekers, het verbeteren van processen of het implementeren van zorginnovaties.

Aan de andere kant bouwen we aan of faciliteren we een prettige werkomgeving voor zorgmedewerkers, creëren we meerwaarde door een betere integrale samenwerking tussen FM, HR, ICT & communicatie of stimuleren we het werkgeluk van je verplegend, verzorgend of kantoor personeel. Zo veelzijdig is ons facilitaire speelveld.

Ervaring telt

Bij FMXXL geloven we dat de rol van facility management zal blijven evolueren en dat een goed ingerichte facilitaire afdeling of organisatie van vitaal belang is voor alle zorg- en welzijnsinstellingen. Juist dan voegt facilitair management binnen de zorg waarde toe aan de zorg. En daar helpt het team van next generation facilitair supporters van FMXXL jullie zorgorganisatie graag bij. We hebben veel zorgervaring en die delen we graag. We luisteren naar de vraag die NIET wordt gesteld. Onze consultants weten exact hoe we jullie facilitaire team het beste kunnen aanvullen, versterken of ontzorgen. Als facilitair consultant, facilitair interim manager zorg of als facilitair zorgmedewerker.

Vraagstukken waar FMXXL jullie bij kan ondersteunen, lees je hieronder. Liever direct een voorstel op maat voor jullie organisatie? Doen we graag. Gebruik onderstaande knop en neem contact met ons op!

Ja, ik wil een voorstel op maat

EEN AANTAL VRAAGSTUKKEN IN BEELD

sf_vraagstukken icon

Hoe kunnen wij ons gebouw en/of zorgomgeving beter aan laten sluiten bij de gewenste zorgbeleving en bij onze strategische facilitaire visie?

Lees meer >
sf_vraagstukken icon

Medische disciplines samenvoegen. Wat vraagt dat van onze facilitaire organisatie en hoe kunnen wij zorgcollega’s hier zo goed mogelijk bij ontzorgen?

sf_vraagstukken icon

Wij gaan als welzijnsorganisatie naar een centraal organisatiemodel. Welke impact heeft dit op onze huidige facilitaire processen, servicedesk en FMIS-systeem?

sf_vraagstukken icon

Facilitaire inkoopbeleid en contractmanagement van ons ziekenhuis onder de loep. Waar starten we en met wie?

sf_vraagstukken

KLANTCASES:

Cosis

Klanten slimmer ontzorgen en als organisatie meer grip op krijgen.

Cito

Op naar een gastvrije klantbeleving op topniveau.

van Boeijen

Nu alvast voorsorteren op de shared servicedesk van de toekomst voor alle ondersteunende diensten.

BLOGS EN INSPIRATIE:
Een groene zorgomgeving. Een gezonde keuze?

Bij verhuizen, verbouwen, renovatie, verduurzamen of nieuwbouwen is een helende omgeving steeds vaker het uitgangspunt voor zorginstellingen of zorgorganisaties...

Catering als sfeer- & smaakmaker van je fysieke werkomgeving

Werk heeft het gebouw verlaten. En hoe. Thuiswerken werd de norm en het faciliteren van medewerkers om effectief & efficiënt vanaf hun thuiskantoor...

/ Klant aan het woord:
Vanboeijen

‘Ieder uniek persoon met een verstandelijke beperking een echt thuis bieden. Door echt aandachtig te luisteren, te kijken en de juiste vragen te stellen, bieden we ieder individu de juiste ondersteuning of begeleiding. Ieder mens een waardevol leven laten leiden. Daar gaan we voor. Dat vraagt om de juiste faciliteit voor elke activiteit. Een servicedesk kan hierbij ondersteunen. Het samenvoegen van helpdesks richting een Shared Servicedesk is andere koek. Het lijkt relatief eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dat toch anders te zijn. Dat doe je immers niet ieder jaar.

Zeker niet wanneer helpdesks zowel intern als extern gefaciliteerd worden, eenduidigheid ontbreekt en je eerst wilt starten met het samenvoegen van twee disciplines, maar daarmee al wel wilt voorsorteren op het aansluiten van overige ondersteunende diensten in de toekomst. FMXXL heeft Vanboeijen hierbij echt ontzorgd en gefaseerd meegenomen om samen de juiste stappen in de juiste volgorde te zetten. Van advies tot projectmanagement en tijdelijke bezetting van de helpdesk.’

Lees verder
Met hart voor de zorg

Ons team is fan van facilitaire (interim) opdrachten binnen organisaties met een sociaal, cultureel of dienstverlenend karakter. We zijn supporter van facilitair werkgeluk binnen de zorg, maar ook binnen het onderwijs, cultuur, sport, (semi)overheden en bij dienstverlenende organisaties hebben we onze toegevoegde waarde als Facilitair Consultancybureau bewezen.

Onze favoriete disciplines binnen de zorg? Zorghuisvesting, een nieuwe zorgomgeving, hospitality & beleving, servicedesks & FMIS, inkoopbeleid & contractmanagement en het verbeteren van de prestaties van de facilitaire organisatie binnen zorg- en welzijnsinstellingen.

Team FMXXL

Check onze disciplines
Quote

Wij zorgen voor jullie facilitair werkgeluk.

EN NU JULLIE!

Jullie facilitaire vraagstuk eens tegen ons aanhouden? Ontdekken of het klikt met ons flexibele facilitaire team? Concreet een voorstel op maat ontvangen?