/ Een groene zorgomgeving. Een gezonde keuze?

Bij verhuizen, verbouwen, renovatie, verduurzamen of nieuwbouwen is een helende omgeving steeds vaker het uitgangspunt voor zorginstellingen of zorgorganisaties. Ook wel healing environment genoemd. Dat wil zeggen; gezonde gebouwen waar een veilige omgeving gecreëerd is/wordt die bijdraagt aan herstel, geluk of welzijn. Van patiënten, cliënten, zorgpersoneel, vrijwilligers of bezoekers.

De zorg beter maken met natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen, als groen, hebben een positief effect. Binnen iedere zorgomgeving. Een groene zorgomgeving of de opkomende zorgtuin is een gezonde keuze. Of het nu gaat om grote plant in de wachtkamer van de tandarts, een plantenwand in het publieksgebied van het regioziekenhuis, een verkoelend groen dak op het gebouw van het dagverblijf, een(sport)park op het terrein van een universiteitsziekenhuis of een kleurrijke binnentuin in een woonzorgcomplex. Groen maakt de zorg er beter op. Elke dag weer. Daar dragen we met onze facilitaire dienstverlening bij FMXXL graag aan bij.

Maar wat kan groen voor jullie zorgorganisatie doen? Een aantal voordelen op een rij:

  • Het leidt af van pijn, stress of angstgevoelens.
  • Het verhoogt het concentratievermogen.
  • Het stimuleert herinneringen.
  • Het zorgt voor beleving bij blinden of slechtzienden. Qua gevoel, geluid en geur.
  • Het verbetert de luchtkwaliteit binnen zorginstellingen.
  • Het verkort het verblijf van patiënten in een ziekenhuis of zorginstelling.

 

In de 19e eeuw sprak de Britse Florence Nightingale zelfs al over het belang van de natuur in het genezende proces.

Een groene zorgomgeving creëren? Wij helpen graag!

De best mogelijke natuurlijke zorgbeleving creëren draait niet alleen om het neerzetten van een healing environment of een gezond gebouw, maar vooral om een andere mindset. Een andere manier van denken, werken en zorg verlenen. Bricks, bytes and behaviour samen laten komen en vertalen naar een duurzame vastgoedvisie, passend huisvestingsconcept of onderhoudsplan dat werkt voor jullie. Daar zorgt FMXXL met haar facilitaire dienstverlening al jaren voor bij uiteenlopende zorgorganisaties. En deze kennis, ervaring en referenties delen we graag.

Geïnspireerd?

Geïnspireerd? Werk maken van gezonde gebouwen? Plan dan eens een afspraak met Willemijn Bergsma.

Willemijn Bergsma  
w.bergsma@fmxxl.nl

06 15 43 73 14

Misschien vind je deze artikelen ook interessant
Vitaliteit op de werkvloer. Hoe zet je het in beweging?

Iedereen verplicht op de fiets naar het werk? De lift buiten werking stellen en het gebied eromheen beplakken met afzetlint? Het cateringconcept vervangen door nog alleen maar salades en poké bowls?

Terugblik: Workplace Xperience 2024

Meestal laten we een facilitaire XXL-beleving achter bij onze opdrachtgevers. Maar dit keer hadden we hem zelf goed te pakken. Onze eerste deelname aan de Workplace Xperience (WPX) was top. Een XXL-beleving om nooit te vergeten.

Terugblik: Smart Workplace op locatie bij FMXXL

Op 28 februari organiseerden Smart Workplace samen met FMXXL een kleinschalig event. Het was een feestje. Maar ook voor de mensen die er niet bij waren, delen we graag even een korte terugblik van het event...