/ Je kantooromgeving een groene boost geven

Een groene, natuurlijke omgeving doet iets met mensen en draagt bij aan het werkgeluk van medewerkers. De groene cijfers liegen er niet om. Werkplekken vergroenen doet meer dan het omtoveren van een kil kantoorpand naar een fijne kantooromgeving of een prettige werkomgeving. Een aantal voordelen van een groene boost voor je op een rij:

  1. Productieve(re) medewerkers. Een visueel aantrekkelijke werkomgeving leidt tot meer creativiteit, verhoogt de concentratie, stimuleert gelukkigere medewerkers en draagt direct bij aan hun werkplezier. Dat merk je in de productiviteit en loyaliteit.
  2. Gezonde(re), vitale medewerkers. Een groen kantoor ontspant, verhoogt het groepsgevoel, zorgt voor minder stress en een betere medewerkerstevredenheid. Dat leidt tot minder (ziekte)verzuim en een beter welzijn.
  3. Een prettige klantbeleving. Groen geeft een uitnodigend en warm gevoel. Ze geven een eerste indruk, zorgen voor extra sfeer en geven je bedrijf een duurzame uitstraling. Dat heeft een positief effect op jullie bedrijfsimago.
  4. Een betere luchtkwaliteit. De lucht in een kantoorruimte kan erg ongezond zijn. Computers, kopieermachines, printers, airco’s, verwarming. Zomaar een aantal apparaten die de lucht op kantoor vervuilen. Planten hebben een zuiverende werking, nemen CO2 in zich op en zetten het om naar zuurstof waardoor de lucht zuiverder en aangenamer wordt. Dat houdt de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau.
  5. Een beter akoestisch klimaat. Een bellende collega, het geluid van hakken op harde ondergrond, een groepje collega’s dat in overleg zit of gewoon een enthousiast koffieautomaat gesprek. Geluidsprikkels, afleiding of galm zit soms in een klein hoekje. Het plaatsen van groene oplossingen kan geluidsoverlast verminderen en de akoestiek van de ruimte verbeteren. Dat werkt voor iedereen stiller en fijner.
Ook een groene werkplek? Neem contact op!

Invloed van groen? Een paar groene cijfers

Er zijn tig onderzoeken, feiten en cijfers over het effect van groen op kantoor. Dus daar zullen we je niet mee vermoeien. De volgende cijfers, na het invoeren van een groenere omgeving, komen voornamelijk uit Australisch onderzoek en delen we wel graag.

  1. Groen op kantoor verhoogt de productiviteit met 15%.
  2. Stress en negatieve gevoelens verminderen met 30% -60%.
  3. Verzuim vermindert met 14% na de invoering van een groene omgeving.
  4. Schimmels namen met 50% tot 60% af op kantoren waar planten staan.
  5. Het werkgeluk of welzijn kan met maar liefst 47% verhoogd worden.

Met deze cijfers kan het bijna niet anders dat je er ook mee aan de slag wilt. Maar waar begin je met het vergroenen van je kantoor? Alleen binnen of ook aan de buitenkant van het pand, op het dak en op het buitenterrein? Gefaseerd of in één keer? Hoe leggen we ook de verbinding met ons nieuwe werkconcept en onze werkcultuur? Stuk voor stuk vragen waar we ons bij FMXXL graag mee bezig houden, antwoord op geven en oplossingen op maat voor aandragen.

De best mogelijke natuurlijke zorgbeleving creëren draait niet alleen om het neerzetten van een healing environment of een gezond gebouw, maar vooral om een andere mindset. Een andere manier van denken, werken en zorg verlenen. Bricks, bytes and behaviour samen laten komen en vertalen naar een duurzame vastgoedvisie, passend huisvestingsconcept of onderhoudsplan dat werkt voor jullie. Daar zorgt FMXXL met haar facilitaire dienstverlening al jaren voor bij uiteenlopende zorgorganisaties. En deze kennis, ervaring en referenties delen we graag.

Bekijk onze diensten

Geïnspireerd?

Geïnspireerd? Weten wat groen voor jullie organisatie kan doen? Plan dan eens een afspraak met Willemijn Bergsma.

Willemijn Bergsma  
w.bergsma@fmxxl.nl

06 15 43 73 14

Misschien vind je deze artikelen ook interessant
FMXXL trekt als FD Gazelle 2023 sprint richting het einde van het (jubileum)jaar!

Donderdag 23 november 2023 was het zover. In het Theater Amsterdam werden de prestigieuze FD Gazellen 2023 door het Financieele Dagblad uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Het ideale werkplekconcept voor gemeentehuizen!

Binnen onze snel veranderende wereld hebben we continu te maken met nieuwe facilitaire uitdagingen, veranderingen en kansen binnen het gemeentelijke landschap...

Een gemeentelijke werkomgeving dat staat als een huis!

Binnen onze snel veranderende wereld hebben we continu te maken met nieuwe facilitaire uitdagingen, veranderingen en kansen binnen het gemeentelijke landschap...