Facilitair projectmanagement

/ De drijvende kracht van een Facilitair Projectmanager van FMXXL

Herken je dat; er staat een (her)huisvestingsvraagstuk op het programma; bijv. verhuizen, verduurzamen of verbouwen. Er is behoefte aan een slimmere structuur van de facilitaire organisatie, processen of diensten. Er wordt een nieuwe werkvorm geïntroduceerd binnen de organisatie en dat moet doorvertaald worden naar een werkomgeving die de nieuwe manier van werken faciliteert. Of na de fusering is er behoefte aan het coördineren van de integratie van de twee verschillende facilitaire afdelingen.

Maar waar begin je bij dit soort projecten? Ga je het intern managen of is het juist slim om het Projectmanagement uit te besteden? Strakke deadlines, capaciteit vrijmaken, complexe vraagstukken en het balanceren tussen tijd, kwaliteit, planning en budget. Jullie organisatie ondersteunen, ontzorgen, voortgang bieden en projecten succesvol afronden, dat is onze kracht. Ontdek de nieuwe manier van (samen)werken met de Facilitair Projectmanagers of Programmamanagers van FMXXL.

Ja, ik wil meer weten

Projectmatig samenwerken

Projectmatig werken of programmagestuurd werken, hoe werkt dat eigenlijk? Een project heeft een kop en een staart en is tijdelijk van karakter. Een programma heeft een langere doorlooptijd en kan bestaan uit meerdere projecten. Kort door de bocht gaat het erom om één of meerdere projecten effectief en efficiënt van A naar B te krijgen.

Projecten sturen, coördineren of managen, projectteams samenstellen, motiveren of leiden. Daarvoor kan je bij ons aankloppen. Van het bepalen van de scope van het projectplan tot de realisatie. Van de projectorganisatie tot de oplevering. Van inkoop tot de implementatie. Ervoor zorgen dat alle resources efficiënt worden ingezet, duidelijke doelen stellen, projectplanningen opstellen, heldere communicatie en voortgang bewaken.

Facilitaire projecten van opdrachtgevers naar een hoger niveau te tillen, daar gaan de ogen van onze Projectmanagers of Projectleiders van stralen. Of het nu gaat om een project op het gebied van vastgoed, (her)huisvesting of smart building. Of om het samenvoegen van ondersteunende diensten en implementeren van een shared servicecenter, facilitaire servicedesk of FMIS. Of om de herstructurering van de facilitaire organisatie of diensten. Wij bieden een passende oplossing en/of Facilitair Projectmanager voor jullie project. Altijd.

Ja, ik wil een voorstel

Een investering die zichzelf terugverdient

Uiteraard is het inzetten van een externe Facilitair Projectmanager een investering. Maar zeker een investering die zichzelf snel terugverdient. Door onze no-nonsense aanpak en jarenlange ervaring, zorgen wij ervoor dat jullie projecten vlekkeloos verlopen. Geen dikke rapporten, maar een praktische aanpak. Gebaseerd op denken, durven, doorpakken en gewoon doen. We combineren betrouwbaarheid, daadkrachtig en duurzaamheid in onze aanpak en houden altijd het welzijn van jullie mensen en het gestelde budget voor ogen.

Onze dienstverlening draagt bij aan het werkgeluk van jullie medewerkers, de optimalisatie van processen en het succes van het project. Tenminste dat zeggen onze opdrachtgevers. Als facilitair supporters van werkgeluk zijn wij fan van organisaties en instellingen met een sociaal, maatschappelijk, cultureel of dienstverlenend karakter. Meer weten over de branches waarin we actief zijn?

Ontdek onze focusbranches

De FMXXL projectaanpak

Bij FMXXL gaan we voor het achterlaten van een facilitaire XXL-beleving. Bij ieder project. Jullie doelstelling is hierbij het vertrekpunt voor de scope van het project. Op basis hiervan maken we een projectplan en voeren we deze uit. Met verschillende ‘go en no-go momenten’ zoals in de fasering en planning opgenomen. We managen, rapporteren, stellen voortgangsrapportages op, bewaken budgetten of deadlines en zorgen voor een pragmatisch opleverdocument.

We hebben een eigen model en projectaanpak, maar er blijft toch ook altijd behoefte aan en ruimte voor flexibiliteit, maatwerk en mensenwerk. Dat zorgt voor de XXL-beleving.

Ontdek onze tools
Samen aan de slag

Behoefte aan extra expertise, capaciteit of focus voor jullie projecten? Klaar om persoonlijk kennis te maken met onze Projectmanagers? Neem vandaag nog contact op en zet de eerste stap richting een soepel en succesvol project.

Zet de eerste stap