Facilitair management binnen
(semi-)overheden

/ Gemeenten, Waterschappen, woningcorporaties of ministeries

Samenvoegingen van gemeenten en het herinrichten van facilitaire organisaties. Bouwen aan het overheidsgebouw of de werkomgeving van de toekomst en nieuwe werkvormen voor medewerkers optimaal faciliteren. Een toekomstgericht werkplekconcept neerzetten voor jullie gemeente, waterschap, provincie, ministerie of woningcorporatie dat naadloos aansluit bij jullie visie op hybride werken. Het soepel samenvoegen van verschillende ondersteunende diensten binnen jullie overheidsorganisatie en het slim implementeren van nieuwe technologische innovaties. Maatschappelijk verantwoord, duurzaam of circulair inkopen, aanbesteden of contractmanagement verrichten. Het antwoord? FMXXL facilitair management.

Facilitaire uitdagingen snel doorgronden

Wij geloven dat goed facilitair management, het verschil maakt. Dat het een schakel vormt voor elke organisatie, maar zeker voor overheidsinstanties waar publieke middelen en verantwoordelijkheden voor de gemeenschap voorop staan. Een dynamische wereld waarin verwacht wordt dat overheidsorganisaties meer doen of bieden tegen minder uitgaven. Kostenbesparingen en efficiëntie zijn de orde van de dag, maar dit mag niet ten koste gaan van kwaliteit, dienstverlening en de waarde van FM. Het is een moeilijke evenwichtsoefening, maar dankzij de facilitair specialisten van FMXXL wordt deze uitdaging haalbare kaart.

Ons team bestaat uit uiteenlopende facilitair consultants die begrijpen hoe ze overheidsinstellingen kunnen ondersteunen en vlot resultaten kunnen boeken. Van jonge FM-talenten tot doorgewinterde Facilitair Managers. We zijn getraind om facilitaire uitdagingen snel te begrijpen of te doorzien en bieden op maat gemaakte oplossingen om deze te overwinnen. Zonder het wiel opnieuw uit te vinden en met bovengemiddelde ervaring binnen overheden op zak. Facilitair of huisvestingsadvies, projectmanagement of interim-management, daarvoor moet je bij ons zijn. Hoe kunnen we jullie organisatie helpen?

Vraagstukken

Vraagstukken waar FMXXL jullie bij kan ondersteunen, lees je hieronder. Liever direct een voorstel op maat voor jullie organisatie? Doen we graag.

Ja, ik wil een voorstel op maat
Een aantal vraagstukken in beeld
sf_vraagstukken icon

We willen het inkoopbeleid duurzamer en contractmanagement binnen ons waterschap toekomstbestendiger maken. Kunnen jullie ons hierbij adviseren en ondersteunen?

sf_vraagstukken icon

We gaan een aantal gemeentes samenvoegen. Maar hoe komen we tot een nieuwe werkplekinrichting die past bij onze manier van werken? En hoe krijgen we objectief inzicht in onze werkplekbezetting?

sf_vraagstukken icon

Onze Facilitair Manager gaat met verlof. Kunnen jullie ons helpen met Facilitair Manager Interim met ervaring binnen een gemeente?

sf_vraagstukken icon

Wij willen ons huidige pand verbouwen om onze medewerkers een inspirerende en gezonde werkplek te bieden. Maar is dat wel een slimme zet? Of is verhuizen toch een betere optie? Kunnen jullie ons hierin adviseren en helpen richting een visie of een keuze?

sf_vraagstukken

Facilitair management, de onmiskenbare schakel binnen overheden

De facilitaire sector is continu in beweging. Aangedreven door technologische innovaties, duurzaamheidstrends en de groeiende behoefte aan effectieve, mensgerichte oplossingen. Binnen de muren van overheden, waaronder gemeenten, waterschappen, ministeries en provincies, ontstaat een groeiende erkenning voor de kracht en van human facilitair management.

Bij FMXXL zijn we ervan overtuigd dat een menselijke benadering van facilitair management een cruciale rol speelt bij het oplossen van en ondersteunen bij hedendaagse facilitaire vraagstukken bij overheidsinstanties. Én we weten dat het potentieel van human facility management binnen overheden misschien nog wel groter is. De reis naar de toekomst van mensgericht facilitair management begint hier, met FMXXL. Wij zijn klaar om onbenut potentieel samen met jullie te ontgrendelen.

Een menselijke benadering

Bij FMXXL begrijpen we dat elke organisatie uniek is, met haar eigen facilitaire uitdagingen, behoeften en doelen. Onze flexibele en mensgerichte aanpak is de sleutel tot effectief facilitair management. We werken samen met organisaties om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die niet alleen aan de huidige behoeften voldoen, maar ook klaar zijn voor de toekomst.

Als het team van next generation facilitair specialisten staat de mens bij ons centraal in alle aspecten van facilitair management, van strategie tot uitvoering. Onze unieke FMXXL-aanpak zorgt voor een positieve impact op de betrokkenheid, het (werk)geluk en de tevredenheid van medewerkers, burgers en andere stakeholders. We betrekken mensen vroegtijdig, luisteren naar hen en laten hen deelnemen bij het vinden van geschikte oplossingen. Zo creëren we een werkgelukkige werkomgeving, aansprekende bezoekersomgevingen en facilitaire organisaties die steeds betere dienstverlening bieden aan burgers.

Hoe zetten we dit in beweging? We gaan met medewerkers in gesprek, analyseren de situatie, formuleren een strategie, werken aan een plan van aanpak en implementeren de oplossing perfect binnen jullie organisatie. Samen overwinnen we facilitaire uitdagingen. Benieuwd naar meer?

Plan een afspraak
KLANTCASES:
Cosis

Klanten slimmer ontzorgen en als organisatie meer grip op krijgen.

Cito

Op naar een gastvrije klantbeleving op topniveau.

Van Boeijen

Nu alvast voorsorteren op de shared servicedesk van de toekomst voor alle ondersteunende diensten.

WMD Drinkwater

Samen werken aan een waterdicht huisvestingstraject voor WMD drinkwater.

BLOGS EN INSPIRATIE:
Het ideale werkplekconcept voor gemeentehuizen!

Binnen onze snel veranderende wereld hebben we continu te maken met nieuwe facilitaire uitdagingen, veranderingen en kansen binnen het gemeentelijke landschap...

Een gemeentelijke werkomgeving dat staat als een huis!

Binnen onze snel veranderende wereld hebben we continu te maken met nieuwe facilitaire uitdagingen, veranderingen en kansen binnen het gemeentelijke landschap...

Een werkgelukkige werkomgeving. Een magneet voor talent en succes!

Een werkgelukkige werkomgeving kan een enorme impact hebben op de prestaties, het welzijn en de betrokkenheid van medewerkers. Gelukkige werknemers zijn gemotiveerder, creatiever...

/ Collega aan het woord:
Marjan Visser, WMD drinkwater

‘Hoe bijzonder is het dat mijn vader begin jaren ’90 aan de nieuwbouw bij WMD heeft gewerkt en ik nu anno 2023 aan ditzelfde gebouw verder mag bouwen richting de toekomst? Tijdens de nieuwbouw van dit pand was mijn vader uitvoerder bij de bouwkundig aannemer. Hij liet aan ons gezin altijd trots zien waar hij aan het werk was. Als kind heb ik hier samen met hem regelmatig over de bouwplaats gelopen. Nu is het andersom, en neem ik hem mee over het terrein waar ik aan het werk ben.

De huisvesting is toe aan een upgrade, waarbij ik het projectmanagement mag verzorgen. Het pand wordt installatietechnisch vernieuwd om duurzaam de toekomst tegemoet te gaan. Tegelijkertijd wordt er een prachtige nieuwe werkomgeving gerealiseerd. Kortom een duurzame verbouwing met een extra persoonlijk verhaal.’

Met hart voor overheidsinstanties

Ons team is fan van facilitaire (interim) opdrachten binnen organisaties met een sociaal, cultureel of dienstverlenend karakter. Ons doel? Facilitair werkgeluk verspreiden bij zoveel mogelijk opdrachtgevers. We zijn een ware supporter van (semi-)overheidsinstellingen, maar ook binnen het onderwijs, zorg, sport, cultuur en bij dienstverlenende organisaties.

Met onze bewezen toegevoegde waarde als Facilitair Consultancybureau hebben we al talloze organisaties geholpen om hun facilitaire dienstverlening, organisatie, processen of teams naar een hoger niveau te tillen. Onze favoriete disciplines binnen overheden?

Uitdagende huisvestingvraagstukken, vernieuwende werkplekconcepten, het optimaliseren van hospitality & beleving, het implementeren van servicedesks & FMIS, het verbeteren van het inkoopbeleid & contractmanagement en het maximaliseren van de prestaties van de facilitaire organisatie binnen verschillende overheden. Wij staan voor je klaar om jullie organisatie te ondersteunen en ontzorgen.

Team FMXXL

Check onze disciplines
Quote

Facilitair management is zoveel meer dan hospitality.

En nu jullie

Wees welkom om jullie facilitaire vraagstuk eens tegen ons aan te houden. Samen ontdekken of het klikt met ons flexibele facilitaire team of concreet een voorstel op maat ontvangen?