Klantcase Cito

Op naar een TOP gastvrije klantbeleving

/ In de praktijk

De centrale balie bij de ingang van het kantoor van Cito in Arnhem, werd tot nu toe bemand door een externe partij. Cito heeft besloten om de bezetting weer in eigen beheer te nemen en het in te richten als een centraal Servicepunt. Ook wel een shared service center genoemd. Hiermee streven zij enerzijds naar een passende hospitality beleving voor haar gasten en anderzijds naar een zichtbaar en centraal intern aanspreekpunt voor de diensten van het Facilitair Bedrijf en HRM. Het Shared Servicepunt binnen Cito is hét (fysieke en virtuele) punt waar medewerkers, bezoekers, leveranciers of huurders binnen het pand terecht kunnen met hun wensen, storingen, serviceverzoeken of eerstelijns HRM vragen.

/ DOEL

Het centrale Servicepunt is nieuw binnen Cito en vraagt om een fysieke als virtueel passende omgeving en uitstraling. Klantvriendelijk en met keuzemogelijkheden. Zo kan de interne klant binnen Cito bepalen hoe hij/zij het Shared Servicepunt wil benaderen. Click, call of face. De Servicepuntmedewerker is niet alleen het gastvrije gezicht achter de balie, maar zorgt ook voor een efficiënte aanpak van facilitaire en eerstelijns HRM dienstverlening.

 

 

/ Diensten FMXXL

Hoe heeft FMXXL Cito bij dit vraagstuk mogen ondersteunen? FMXXL heeft de rol van adviseur en projectleider mogen vervullen. Zo hebben onze Facilitair Professionals naast de verbouwing van de fysieke Servicepunt (receptie)omgeving, ook de online omgeving voor facilitaire en HRM-diensten voor haar medewerkers opnieuw ingericht en een Producten Diensten Catalogus neergezet.

Klant aan het woord

Het team van FMXXL heeft ons echt aan de hand meegenomen in dit project. Stap voor stap hebben we samen bewuste keuzes gemaakt richting een Shared Servicepunt. Alles om facilitaire en HRM processen zo optimaal te laten verlopen en de interne klanttevredenheid binnen Cito maximaal te stimuleren.
/ Persoonlijk advies

Weten of een centraal Servicepunt een optie voor jullie organisatie is? Jullie huidige FMIS-systeem onder de loep of optimaliseren? De rol van Servicepuntmedewerker inhoud geven? Jullie Facilitaire Servicedesk uitbouwen naar een Shared Servicepunt? Wij adviseren of ondersteunen je graag.

Plan een 'at your desk' sessie
Misschien vind je deze artikelen ook interessant
Terugblik: Smart Workplace op locatie bij FMXXL

Op 28 februari organiseerden Smart Workplace samen met FMXXL een kleinschalig event. Het was een feestje. Maar ook voor de mensen die er niet bij waren, delen we graag even een korte terugblik van het event...

FMXXL trekt als FD Gazelle 2023 sprint richting het einde van het (jubileum)jaar!

Donderdag 23 november 2023 was het zover. In het Theater Amsterdam werden de prestigieuze FD Gazellen 2023 door het Financieele Dagblad uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Het ideale werkplekconcept voor gemeentehuizen!

Binnen onze snel veranderende wereld hebben we continu te maken met nieuwe facilitaire uitdagingen, veranderingen en kansen binnen het gemeentelijke landschap...