Kijk op een andere manier naar kantoor

/ Een terugblik op Smart Workplace op locatie bij FMXXL

Op 28 februari organiseerden Smart Workplace samen met FMXXL een kleinschalig event. Het was een feestje. Maar ook voor de mensen die er niet bij waren, delen we graag even een korte terugblik van het event. Wij vonden het een feestje om de gasten mee te nemen in onze visie op:

✏️ het creëren van een werkgelukkige werkomgeving;

✏️ het bouwen van het kantoor van de toekomst;

✏️ huisvesting dat werkt als een magneet voor gebruikers.

En dat deden we niet alleen. Ook gastsprekers Joris Grotenhuis van Drinkwaterbedrijf WMD en Sam Verwaijen van Mr. Green namen ons mee in hun visie op de werkomgeving van de toekomst en innovatieve werkplekconcepten.

Wij kijken vol energie terug op een geslaagd event en kijken op een andere manier kantoor. Een korte visuele samenvatting vind je dit filmpje.

Een positieve voetafdruk achterlaten

Het kantoorpand van Drinkwaterbedrijf WMD in Assen onderging een complete verduurzamingsmetamorfose. Joris Grotenhuis van WMD nam ons mee in ‘Hoe kom je tot een werkomgeving die bij je past?’ en hoe laat je een positievere voetafdruk achter dan verwacht. Hij vertelde over hoe het proces van herhuisvesting zoveel meer waarde voor de organisatie heeft opgeleverd dan alleen een succesvolle verbouwing. Ging in op hoe activiteitgericht werken volgens WMD tot leven is gekomen in de werkomgeving. Deelde een aantal do’s & don’ts en zoomde in op de rol van FMXXL-collega Marjan Visser bij dit proces.

De belangrijkste resultaten?

  • Een volledig gasloos kantoorpand.
  • Van energielabel D naar energielabel A++, binnen budget en terugverdientijd.
  • Hergebruik van bestaand meubilair en duurzame keuzes voor nieuw meubilair.

Wil je de presentatie van Joris en Marjan samen ontvangen? Dat kan. We sturen je de presentatie graag toe.

Stuur mij de presentatie

FMXXL gaat naar de beurs

Nou ja, je gaat ons in ieder geval tegenkomen op de Workplace Xperience 2024 in de Van Nelle Fabriek op 16 en 17 april. Wederom een mooi initiatief van Smart Workplace. Mocht je behoefte hebben aan een flinke dosis workplace experience of willen weten wat FMXXL allemaal kan bieden op het gebied van vastgoed, (her)huisvesting of het creëren van een nieuwe werkomgeving. We zien je graag bij ons op de stand. Je kunt ons bijna niet missen, dat beloven we. Maar we zijn te vinden op standnummer 29.

Meer info > www.workplacexperience.nl

Elke werkdag een feestje

Dat is het motto van Mr. Green oprichter Sam Verwaijen. Zo kwam hij tot een innovatief kantoorconcept op basis van memberships dat nu op 6 plekken in Nederland gevestigd is. Maar de potentie is veel groter. In de Mr. Green Boutique Offices draait alles om jouw optimale (samen)werkbeleving en smelten de wereld van kantoren en hospitality samen.

Maar tijdens de reis richting dit unieke, succesvolle werkplekconcept was het niet altijd een feestje. Hij kende ups-and-downs. Er werd regelmatig tegen heilige huisjes getrapt en er waren veel eyeopeners. Sam deelde een aantal lessons learned met ons:

  • Bezetting is key en werkplektechnologie maakt het persoonlijk.
  • Werk van concept naar detail. Want ik heb alles al 20x fout gedaan.
  • Onze members zijn eigenlijk heel voorspelbaar en dat werkt.

30% van alle kantoren staat leeg. En ruim 80% is overbodig… Het huidige aanbod sluit niet aan bij de vraag. Het kantoor kan efficiënter, duurzamer en betaalbaarder.

Meer eyeopeners voor het ‘Kantoor van de toekomst’ door de bril van Mr. Green. Sam schreef er o.a. het boek ‘Het kantoor staat leeg’ over.

Ontdek het boek

Werkgelukkige werkomgeving

Wil jij werk maken van een werkgelukkige werkomgeving binnen jullie organisatie? En kan je daar wel wat advies of hulp bij gebruiken? Of wil je weten waar je rekening mee moet houden in een huisvestingsproject? Wij delen onze kennis en ervaring graag onder het genot van een (digitale) kop koffie of thee.

Maak vandaag nog vrijblijvend een afspraak met één van onze mensen.

Adviesgesprek plannen
Misschien vind je deze artikelen ook interessant
Vitaliteit op de werkvloer. Hoe zet je het in beweging?

Iedereen verplicht op de fiets naar het werk? De lift buiten werking stellen en het gebied eromheen beplakken met afzetlint? Het cateringconcept vervangen door nog alleen maar salades en poké bowls?

Terugblik: Workplace Xperience 2024

Meestal laten we een facilitaire XXL-beleving achter bij onze opdrachtgevers. Maar dit keer hadden we hem zelf goed te pakken. Onze eerste deelname aan de Workplace Xperience (WPX) was top. Een XXL-beleving om nooit te vergeten.

Terugblik: Smart Workplace op locatie bij FMXXL

Op 28 februari organiseerden Smart Workplace samen met FMXXL een kleinschalig event. Het was een feestje. Maar ook voor de mensen die er niet bij waren, delen we graag even een korte terugblik van het event...