/ STEILE LEERCURVE: HET NIEUWE (THUIS)WERKEN

Meer dan af en toe een dagje thuis werken: wat betekent dat voor jou en contact met je collega’s en relaties? Goede afspraken, balans, én digitale koffiemomenten: dán gaat het werken.

Thuiswerken dat deden veel van ons af en toe een dag. Dat past voor veel organisaties al lang bij hun manier van activiteitgericht werken: je kiest op kantoor steeds de beste werkplek voor hetgeen je gaat doen. En, afhankelijk van je werkafspraken, koos je voor een dag thuis als je weinig afspraken had en flink wat zaken met focus wilde wegwerken.

Opeens zitten we allemaal de hele dag thuis, op diezelfde plek te werken. Wég activiteitgericht werken…? Hoeft niet, merken wij bij FMXXL! Met alle ervaring uit onze HNW-projecten geven wij nu invulling aan HNTW: Het Nieuwe ThuisWerken. Een paar tips voor jou!

 • Maak bewust tijd voor informele contacten, met je collega’s en ook met relaties!
  Juist die afwisseling maakt een werkdag op kantoor productief; een grapje tussendoor, even persoonlijke belangstelling, een verhaal over het weekend. Ongemerkt geeft dat steeds weer energie. Laat dié contacten ook thuis bijdragen aan je efficiency: plan regelmatig een digitaal koffiemomentje of zet Skype of Teams (Zoom, Houseparty etc …) open op je mobiel als je zit te werken. Net als op kantoor roep je af en toe ‘over het bureau heen’ iets naar elkaar.
 • Maak goede afspraken en stel ze bij!
  Je hebt al gemerkt dat je ook thuis praktische werkafspraken nodig hebt. Wie werkt en wie is er voor de kinderen? Wanneer lunchen we? Tot hoe laat werken we door? Ga er samen voor zitten, ook met je kinderen. En als je alleen woont: maak afspraken met familie, vrienden of collega’s om ook jouw balans te ondersteunen. Deel die afspraken met collega’s en relaties; iedereen weet dat we juist in deze thuis flexibel moeten zijn.
 • Activiteitgericht thuiswerken kan echt!
  Zelfs in een kleine woonomgeving kun je iets met activiteitgericht thuiswerken: het gewone werk aan je (geïmproviseerde) bureau, voor informele momenten met je laptop op de bank (geen punt als huisgenoten meedoen), het nieuwe ijsberen: heen en weer lopen, binnen of buiten, bij een telefoongesprek. En: al eens squat-tend een Teams-call gedaan?

En: je weet ons te vinden als we met jou of je organisatie kunnen meedenken over activiteitgericht werken: #FMXXLwerktthuis!

/ Contact

Willen jullie je richten op de kernactiviteiten? Zoeken jullie advies, een projectmanager of tijdelijke facilitaire ondersteuning? Neem contact met ons op of laat een bericht achter.

Simon Huismans06 24 60 55 68
Willemijn Bergsma06 15 43 73 14
/ Laat een bericht achter
  Ik geef hierbij toestemming om mijn gegevens te gebruiken om contact op te nemen, zoals omschreven in de privacyverklaring.