FMXXL verbouwt Keramiekmuseum Princessehof

 

In december ging het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden opnieuw open na een grote verbouwing die FMXXL, facilitaire doorpakkers, in twee maanden en binnen budget realiseerde. Het museum is klaar voor Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad 2018. FMXXL coördineerde de ontwikkeling van de nieuwe inrichting van de collectie en de nieuwe entree met theesalon en kinderatelier.

 

Klaar voor de toekomst

FMXXL werkt landelijk veel in de culturele sector. Simon Huismans, directeur FMXXL: “De culturele sector maakt grote veranderingen door. De financiële stromen wijzigen en musea ontwikkelen extra activiteiten om nieuwe doelgroepen te interesseren. Het Keramiekmuseum kende al een stijgend aantal bezoekers. We hebben dit project binnen de planning en het budget gerealiseerd. Een langere periode dicht was voor het museum logischerwijs geen optie. Dat vroeg om accuraat projectmanagement, goede voorbereiding en duidelijke afspraken met de veelheid aan leveranciers. Met de verbouwing van het 18e-eeuwse stadspaleis is het museum klaar voor de toekomst.”

 

Hét keramiekmuseum van Nederland

Het Keramiekmuseum Princessehof bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland. Het toont daarnaast een rijk en veelzijdig beeld van de Nederlandse art nouveau- en art deco keramiek uit de periode 1880-1930.

Over FMXXL

FMXXL richt zich op de diverse disciplines binnen het facilitaire werkveld. FMXXL ontzorgt de klant bij vraagstukken als procesoptimalisatie, vervanging bij ziekte, tijdelijke inhuur, projectmanagement, interim-management, opstellen van diverse plannen, advies en ondersteuning, uitvoeren van aanbestedingen. FMXXL heeft brede ervaring binnen onder meer de zorg, musea, onderwijs en zakelijke dienstverlening.

Wilt u meer weten over dit project?
Neem contact op met Simon


Back to Top